Brandweer heeft handen vol aan containerbrandjes

1200
0
Foto: De Scheveninger

De brandweer heeft dinsdagavond de handen vol gehad aan tientallen containerbrandjes op Scheveningen.

De eerste meldingen van brandjes kwamen al snel op gang nadat bekend werd dat de vreugdevuren geen vergunning kregen.
De brandjes op Scheveningen concentreerde zich in eerste instantie tot de Visserijbuurt en het Renbaankwartier, met containerbranden op de Haringkade, in de Sleepnetstraat, Havenkade en de Vijzelstraat.
Later ontstonden ook in andere wijken in Scheveningen brandjes. In het Belgisch Park brandde een scooter volledig uit. Op de Stadhouderslaan stond een grote bouwcontainer compleet in brand en bleek een flinke klus voor de brandweer.

Duindorp
Door een flinke politie-inzet is het in Duindorp, zeker in vergelijking tot de afgelopen dagen, een rustige avond geweest. “Er hangt een soort rare spanning en je hoort af en toe harde knallen van vuurwerk, maar dat is het”, aldus een bewoner.
Burgemeester Remkes bracht ook nog een bliksembezoek aan Duindorp. Op de Houtrustweg sprak hij kort met politieagenten.
Omstreeks 23.00 uur werden er door de politie alsnog vier personen aangehouden in Duindorp voor het overtreden van de APV.

Deel dit bericht via: