Wederom een onrustige avond in Duindorp

4410
0
Foto: De Scheveninger

Zondagavond werden er weer diverse vernielingen aangericht en brandjes gesticht in Duindorp. Ook werden de toegangswegen naar de wijk gebarricadeerd met allerhande spullen. Ook in Scheveningen-dorp was het deze avond raak.

De escalatie in Duindorp leek voort te komen uit een politieoptreden in de wijk eerder op de avond. Een aantal jongeren werd in de Bevelandsestraat opgepakt door de politie. “Het ging nergens over. Ik kwam net bij iemand het huis uit en werden ineens opgepakt. Moesten we met ons handen op ons rug in een busje zitten en werden meegenomen naar het politiebureau”, vertelt een 14-jarig meisje, die later op de avond weer vrij gelaten was.

Woedende ouders verzamelden zich bij het politiebureau aan de Nieuwe Parklaan, terwijl in Duindorp barricades werden opgeworpen op het Tesselseplein. Winkelwagentjes werden op de straat gelegd. Ook twee grote bovengrondse afvalcontainers en wegafzettingen werden midden op straat gezet en in brand gestoken.

De gehele avond bleef het onrustig in de wijk. Meerdere afvalcontainers werden in brand gestoken, abri’s werden vernield en op meerdere kruispunten werden fikkies gestookt. De toegangswegen naar de wijk werden met allerhande spullen gebarricadeerd. Ook op de Duindorpdam werden hekken neergezet door jongeren.

Foto: Dick Teske

De gehele avond bleven de hulpdiensten weg uit de wijk, tot uiteindelijk omstreeks 23.00 uur de Mobiele Eenheid (ME) kwam om alle wegversperringen op te ruimen. Op de Duindorpdam werden ze daarbij enige tijd gehinderd en werden er stenen naar de ME’ers gegooid. Na een korte actie van de ME keerde de rust terug in Duindorp.

Scheveningen
Ook in Scheveningen-dorp werden er in de loop van de avond diverse afvalcontainers in brand gestoken. Het was onder meer raak op de Kolenwagenslag en in de Korbootstraat. Op de Haringkade werden meerdere afvalcontainers in brand gestoken. De containerbrandjes zorgden voor een enorme rookoverlast in de wijde omgeving.

Foto: Dick Teske
Deel dit bericht via: