Een onrustige zaterdagavond in Duindorp

1080
0
Foto: De Scheveninger

Het was zaterdagavond onrustig in Duindorp. Een groep van zo’n 20 à 30 jongeren trok door de wijk en richtte vernielingen aan en stichtte diverse brandjes. “Door onze burgervader gaan we weer 20 jaar achteruit”, aldus een buurtbewoner.

De politie was de afgelopen dagen zeer zichtbaar aanwezig in Duindorp. Naar aanleiding van de berichten rondom de vreugdevuren werden ongeregeldheden verwacht in de wijk. Die kwamen er ook, maar meer uit onvrede over de massale politiemacht in de buurt.

Het werd zaterdagavond een kat-en-muisspel tussen de jongeren en de politie, terwijl de brandweer de diverse brandjes bluste. In meerdere straten werd brand gesticht in afvalcontainers. Daarnaast werden in de Vlielandsestraat een tiental fietsen uit de fietsnietjes gehaald en op straat gegooid. Op de Duindorpdam werd een grote aanhanger op zijn kant gegooid.

Op de kruising van de Markensestraat met de Bevelandsestraat kwam het tot een kleine confrontatie met de politie. Hier hadden de jongeren een afvalbrandje gemaakt op straat. De politie kwam ter plaatse en de jongeren bleven rustig bij het vuur staan. Op een gegeven moment sloeg de vlam in de pan nadat de politiewagen werd bekogeld. Er kwamen meer agenten ter plaatse en de jongeren verdwenen de duinen in. Ondertussen was ook de brandweer gearriveerd om het brandje te blussen.

Daarna bleef het nog lange tijd onrustig in de wijk. Meerdere politiewagens en busjes van het Parate Peloton bleven tot diep in de nacht surveilleren door Duindorp.

Foto: De Scheveninger
Deel dit bericht via: