Grote brand in woning Boreelstraat

1568
0
Foto: De Scheveninger

Een grote brand in de Boreelstraat in het Statenkwartier op vrijdag. Vijf woningen moesten ontruimd worden.

De brand werd omstreeks 11.30 uur ontdekt door andere bewoners in het pand. Het pand in de Boreelstraat is verdeeld in meerdere appartementen. De brand was op de zolderverdieping ontstaan. “We zagen veel rook en de buurman probeerde nog met een brandblussertje naar boven te gaan, maar het was niet te doen”, aldus een getuige.

De hulpdiensten werden gealarmeerd en de brandweer schaalde direct op naar ‘grote brand’. Inmiddels sloegen de rookwolken al uit het dak van het pand.

De brandweer is lange tijd bezig geweest op het dak van het pand. Er moest een groot deel van het dak verwijderd worden om bij de brandhaard te komen. Inmiddels stonden de bewoners van de onderliggende appartementen ontredderd op straat te kijken. “Dat is nu het ergste. Je kunt niets doen, je hebt geen idee hoe erg je woning beschadigd is.”

Na drie kwartier liet de brandweer weten dat de brand onder controle was. Wel was de brandweer nog enige tijd bezig met nabluswerkzaamheden. Eén persoon is vanwege rookinhalatie nagekeken door ambulancemedewerkers, hij hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

De Stichting Salvage komt ter plaatse om de bewoners bij te staan bij de schade-afhandeling. De bewoners van de onderliggende woningen kunnen dan ook in hun woning kijken hoe groot de schade is.

Deel dit bericht via: