Burgemeester: “Geen positief advies hulpdiensten, geen vergunning”

994
0
Foto: Dick Teske

Ruim drie uur sprak de gemeenteraad donderdag over de vreugdevuren van Scheveningen en Duindorp. Het was voor de raad het moment om een duidelijk advies te formuleren voor het College, dat aanstaande dinsdag beslist over de vergunningsverlening voor de beide vreugdevuren.

De vergadering startte met een aantal insprekers, waaronder vertegenwoordigers van Vreugdevuur Scheveningen en Duindorp Vreugdevuur. Ook Willem Spoorendonk sprak in. Deze Rotterdamse verzekeringsagent prees de professionaliteit van de beide organisaties en liet weten dat hij voor de beide vreugdevuren een verzekeraar, die een evenementenverzekering wil afsluiten, heeft gevonden.

Daarna was het de beurt aan de politieke partijen. Alle fractievoorzitters hielden een betoog. Er was een duidelijke driedeling in de raad. Een aantal partijen, zoals Hart voor Den Haag en de PVV, waren onverbloemd pro-vreugdevuur. Vooral de linkse partijen waren duidelijk tegen de vreugdevuren en dan waren er een aantal partijen die geen zwart-wit standpunt in leken te nemen.

Burgemeester Remkes liet weten dat de organisaties nog een zeer korte tijd hebben om alle benodigde documentatie aan te leveren. “Ik wil daarbij geen verwachtingen wekken. We moeten niet de illusie hebben dat in de korte tijd die nog resteert nog veel werk kan worden verzet.”

En al is de benodigde documentatie op tijd binnen bij de gemeente dan nog is de burgemeester stellig: alles valt of staat met het advies van de hulpdiensten. “Er wordt geen evenementenvergunning afgegeven als er geen positief advies van de hulpdiensten is.”

Op dinsdag 3 december zal het college van B en W. een definitief besluit nemen over de verlening van de evenementenvergunning.

Deel dit bericht via: