Organisaties vreugdevuren blijven vechten voor traditie

4620
0
Foto: Dick Teske

Woensdagavond hebben de organisaties van de vreugdevuren op Scheveningen en Duindorp een gezamenlijk overleg gehad over de vergunningsaanvraag.

Zowel Duindorp als Scheveningen geven aan dat zij kunnen voldoen aan de eis voor een evenementen aansprakelijkheidsverzekering.

Daarnaast zijn de beide organisaties bereid om te werken aan de overige kritische punten en hopen zij op een terugkoppeling vanuit de brandweer en de politie, zodat ze de veiligheid aankomend jaar kunnen garanderen. Tot op heden hebben de organisaties die terugkoppeling nog niet gehad en konden zij niet anticiperen op de aanvullende gestelde veiligheidseisen.

Ook hebben beide organisaties vanuit de omgevingsdienst Haaglanden nog geen aanbod ontvangen voor hulp met een Aerius-berekening. Dit wordt wel beweerd in de brief van burgemeester Remkes, die dinsdag is verstuurd naar de gemeenteraad. De vreugdevuur-organisaties hopen zo snel mogelijk op een gesprek met de omgevingsdienst Haaglanden, zodat de vuren kunnen voldoen aan de milieu-eisen.

“We hopen dat we de aanvullende informatie alsnog mogen insturen voor 3 december en zijn bereid om tot het laatste moment te vechten voor onze traditie”, aldus de beide organisaties.

Deel dit bericht via: