‘Nieuwe’ auto rolt tweede binnenhaven in

1358
0
Foto: Dick Teske

Aan de Dr. Lelykade was het woensdagavond weer raak. Aldaar rolde even na 19.00 uur een auto het water in.

De bestuurster was sinds woensdagmiddag de trotse eigenaar van de Audi A3 uit 2006 en wilde de nieuwe aanwinst laten zien aan een familielid. Ze parkeerde de auto aan de Dr. Lelykade, maar vergat de handrem.

Niet veel later begon de Audi uit eigen beweging en zonder inzittenden richting de rand van de kade te rollen. Voordat de wagen in het donkere water verdween botste het ook nog tegen het aangemeerde schip Maartje aan.

De grote kraan van de brandweer kwam ter plaatse om de auto weer uit het water te hijsen. Het jonge zoontje van de eigenaresse kreeg van de politie een traumabeertje tegen de schrik.

Deel dit bericht via: