Opbouwfase van het nieuwe Hoog Lindoduin gestart

1264
0

Een jaar na de start van de grootschalige renovatie vierden woningcorporatie Vestia en BAM Wonen donderdag samen met oud-bewoners en andere betrokkenen dat de sloopfase klaar is en de opbouwfase van start gaat. Voorzitter Raad van Bestuur van Vestia, Arjan Schakenbos, verrichtte samen met Mendy van Veen (Stadsdeeldirecteur Scheveningen) en Tom Jongen (directeur Zuidwest van BAM Wonen) een symbolische handeling op de bouwplaats.

Op de bouwplaats hesen de drie gezamenlijk een galerijplaat op zijn plek. Hiermee gaven zij het symbolische startsein voor de opbouwfase van het vernieuwde Hoog Lindoduin. Mendy van Veen sprak na afloop namens de gemeente Den Haag haar trots uit. Trots op hoe mooi het markante Hoog Lindoduin straks weer is en een thuis met een prachtig uitzicht biedt aan haar bewoners. En trots op ‘haar’ stadsdeel dat op verschillende plekken wordt vernieuwd en daardoor een nog mooier deel van Den Haag wordt.

Hoog Lindoduin, met veertien etages en 182 woningen, wordt op het casco na geheel vernieuwd. Om de flat toekomstbestendig te maken, worden de balkons, galerijen en gevels vervangen en de keukens, badkamers en toiletten totaal vernieuwd. De gevel- en geluidsisolatie tussen de woningen krijgen een isolatiewaarde die hoort bij de eisen van deze tijd. Ook worden de woningen gasloos gemaakt. Elke woning krijgt een individuele warmtepomp die is aangesloten op een duurzame energiebron: grondwarmte. Deze warmtepomp kan de woning op warme dagen ook koelen. Kortom, een compleet pakket duurzame aanpassingen dat zorgt voor een prettig leefklimaat in de woning en daarbij bijdraagt aan een beter milieu. De nieuwe materialen en moderne kleuren die architect Jan Splinter voor het gebouw heeft bedacht, bevestigt de totale vernieuwing van de 182 woningen.

Deel dit bericht via: