40 jaar Waslander Schoen- en sleutelservice

558
0
Foto: De Scheveninger

Dit jaar viert Theo Waslander zijn 40-jarige jubileum. Na zijn militaire dienst is hij bij zijn broer gaan werken die een schoenmakersbedrijf in Leiden had. Nu, 40 jaar later, heeft hij zijn eigen bedrijf in de Gentsestraat, en is hij meesterschoenmaker.

Kwaliteit, zowel in het materiaal als in het vakmanschap is belangrijk bij deze schoenmaker. Dat blijkt onder andere uit het feit dat hij Meesterschoenmaker is. Theo: “Dat betekent dat je origineel Nederlands fabricaat reparatiemateriaal mag gebruiken van merken als Van Bommel en Van Lier. Elke twee jaar word je door de Stichting Schoenmakersgilde gekeurd om deze titel te mogen behouden.” Daarnaast is Theo in 2017 derde geworden bij een internationale vakwedstrijd, georganiseerd door de Nederlandse Schoenmakers Vereniging.

Weggooien of repareren?
Theo merkt wel dat mensen hun schoenen minder vaak laten repareren, maar eerder vervangen voor nieuwe exemplaren. “Mensen hebben al gauw het idee dat schoenen niet te repareren zijn. Dat is gek, want bij een auto ga je er toch ook van uit dat een garage hem kan repareren? We kunnen heel veel betekenen voor schoenen. Wat klanten ook niet weten is dat we ook sneakers kunnen repareren. Dus voordat je je schoenen weggooit, eerst even aan mij laten zien.”

Hoogwaardige reparaties
Behalve voor schoenreparaties, kun je bij Theo Waslander ook terecht voor de uitgebreide sleutelservice voor onder andere huissleutels en autosleutels, voor inlegzolen, veters en verschillende onderhoudsproducten. Theo: “We zijn leverancier van Nanex. Dat is een volledig natuurlijk onderhoudsproduct, geschikt voor alle materialen.” In die veertig jaar heeft Theo Waslander door zijn hoogwaardige reparaties een vaste klantenkring opgebouwd binnen en buiten Scheveningen. “Ik heb ook bekende artiesten en mensen uit de regering in mijn klantenkring. Na veertig jaar doe ik mijn werk nog steeds met veel plezier.”

Deel dit bericht via: