Gemeenteraad stemt in met plannen voor nieuwe rotonde Duinstraat

997
0

De gemeenteraad stemde op donderdag in met het bestemmingsplan ‘Rotonde Duinstraat-Scheveningseweg’.

Het bestemmingsplan betreft een reconstructie en herinrichting van de weg door de aanleg van een rotonde op de kruising van de Duinstraat met de Scheveningseweg. Daarbij worden in het kader van Netwerk Randstad Rail (NRR) de aanwezige tramsporen van lijn 1 verlegd en wordt de tramhalte Duinstraat toegankelijk gemaakt voor minder validen.

Als gevolg van de aanleg van de rotonde zal de kiosk aan de Scheveningseweg 249 op de huidige locatie verdwijnen. Voor deze kiosk was in het ontwerp bestemmingsplan een reservering voorgesteld naast de kiosk aan de Scheveningseweg 237a. Daarnaast zal mogelijk een gedeelte van de groenstrook verdwijnen of anders worden ingericht nabij de Scheveningseweg 237a. In de Prins Willemstraat worden fietsvoorzieningen gerealiseerd.

Gezien de impact van de rotonde is gekeken naar een breder gebied dan alleen naar het kruispunt Duinstraat/ Scheveningseweg. Dit heeft geleid tot een projectgebied dat loopt vanaf de Prins Willemstraat, van de aansluiting met de Jurriaan Kokstraat, tot en met de halte Duinstraat.

Deel dit bericht via: