Actievoerders op Radio Hollandplein om tradities te behouden

2288
0

Woensdagavond werd er massaal gehoor gegeven aan een online oproep om bijeen te komen op het Radio Hollandplein ter ondersteuning van Zwarte Piet. Een paar honderd actievoerders waren op het fotomoment af gekomen.

De initiatiefnemers wilden met het fotomoment onderstrepen dat zij tradities zoals de vreugdevuren en Zwarte Piet willen behouden. De actie was een directe reactie op bedreigingen van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet aan het adres van sponsoren van de Scheveningse Sinterklaasintocht en het nieuws dat de actiegroep tijdens de intocht van Sinterklaas op zaterdag 16 november aanstaande wil demonstreren aan de haven.

Gemoedelijk en met op de achtergrond Sinterklaasliedjes werd er gewacht op het fotomoment. Een aantal mensen was volledig uitgedost als Zwarte Piet, anderen werden tijdens het wachten met schmink onder handen genomen.

Tijdens het fotomoment werd er luidkeels het bekende nummer van Het Goede Goel, ‘Sinterklaas wie kent hem niet’ gezongen. Na het fotomoment werd er nog even nagepraat en was het tijd om weer huiswaarts te keren.

De politie was aanwezig om de bijeenkomst in goede banen te leiden. Enkele raddraaiers die met vuurwerk gooiden werden door andere aanwezigen direct terecht gewezen. De politie hoefde verder niet in actie te komen.

Foto: Dick Teske
Deel dit bericht via: