Meesterbakker Roodenrijs verzorgt ontbijt tijdens het Nationaal Schoolontbijt

338
0
Foto: PR

Deze week verzorgen bakkers door heel Nederland een gezond ontbijt voor basisschoolkinderen tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Ruim een half miljoen kinderen op zo’n 2.500 basisscholen kunnen mede daardoor met elkaar gezond ontbijten. Meesterbakker Roodenrijs bakt broodjes voor veertien scholen in de regio.

In Nederland nemen kinderen en volwassenen gemiddeld minder dan vijf minuten de tijd voor hun ontbijt. Dat staat gezellig en gezond ontbijten in de weg. Daarom is het thema van het Nationaal Schoolontbijt dit jaar: ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’ Deelnemende bakkers onderstrepen hoe belangrijk het is om tijd te nemen voor je ontbijt.

Volkoren producten spelen de hoofdrol tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Zo bestaat het ontbijt onder andere uit volkorenbrood en volkorenpuntjes. Aangevuld met hartig en zoet beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Het ontbijtpakket voldoet hiermee aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Dit jaar vindt het Nationaal Schoolontbijt plaats van 4 tot en met 8 november. Elke basisschool kiest zelf een ochtend in die week, waarop ze met alle klassen willen ontbijten. Deelnemende ambachtelijke bakkers leveren niet alleen uitgebreide ontbijtpakketten, maar ook een leuke kleurplaat en speciaal lesmateriaal met onder andere animatiefilmpjes. Daarmee is het Nationaal Schoolontbijt niet alleen een leuk, maar ook een leerzaam ontbijtfeest.

Deel dit bericht via: