Meester Jan van Het Volle Leven met pensioen

1637
0
Foto: John van Aerle

Na 28 jaar gymmeester te zijn geweest op Het Volle Leven nam Jan Kalter vrijdag 1 november afscheid van de school. De hele week mochten ouders al aanwezig zijn bij de gymlessen, uiteraard niet kijkend vanaf de bank, maar gewoon lekker meedoen. Na afloop van elke les kregen de leerlingen een armbandje van hun geliefde gymmeester met de tekst: ‘keep on moving…. meester Jan’.

Jan kent elke leerling, want iedereen heeft les van hem. Er zijn zelfs ouders die ook nog les van hem hebben gehad toen zij leerling waren op deze school. Afgelopen vrijdag werd hij door alle leerlingen, het team en zijn familie ontvangen op school. Bij een bijzondere gebeurtenis hoort natuurlijk een lied, op de melodie van ‘Ik neem je mee’ werd meester Jan door honderden kinderen toegezongen: “Meester Jan, we zeggen nu gedag, Meester Jan, met een traan en met een lach.”

De voorbereiding van deze dag was uiteraard al maanden geleden begonnen. Ook de ouders hadden tijd om na te denken over een gezamenlijk cadeau. En eigenlijk waren ze daar heel snel over uit. Waar moest het aan voldoen? Het moest iets sportiefs zijn, duurzaam en ze wilden het graag houden voor het schoolplein. Sommige ouders vonden zelfs dat meester Jan een standbeeld op het plein verdiende. Uiteindelijk is dat het niet geworden, maar het is wel van beton en weegt meer dan 1000 kilo. Op het schoolplein staat nu een prachtige tafeltennistafel met Jan zijn naam erop. Het overgrote deel van het cadeau is betaald door ouders, daarnaast heeft heel toepasselijk de stichting Jantje Beton een bijdrage geleverd (via de opbrengst van de lotenverkoop) aan het sportieve betonnen cadeau van Het Volle Levens eigen Jan(tje).

Om Jan niet met lege handen naar huis te laten gaan, kreeg hij van iedere leerling een pingpongbal waar ze hun eigen naam op hadden gezet. Zo hopen zij dat de mand gevuld met pingpongballetjes hem thuis ook aan hun zal laten denken en dat ze hem af en toe nog eens op school mogen zien voor een spelletje rond de tafel.

Deel dit bericht via: