Hart voor Den Haag wil nadeelcompensatie voor ondernemers

1039
0
Foto: De Scheveninger

Ondernemers op Scheveningen maken zich grote zorgen over nieuwe wegafsluitingen, waardoor zij onbereikbaar dreigen te worden. Hart voor Den Haag/Groep de Mos springt in de bres voor de middenstanders.

De gemeente wil vanaf september 2020 in de Jurriaan Kokstraat/Badhuiskade het riool en de tramrails vervangen. Ook wordt bij de Scheveningseweg en Duinstraat een rotonde aangelegd. De werkzaamheden gaan volgens de BIZ Keizerstraat naar verwachting zes maanden duren en de vrees is dat dit wel eens fataal kan worden voor de ondernemers die al moeite genoeg hebben het hoofd boven water te houden. Hart voor Den Haag noemt die angst terecht. “Werkzaamheden zijn natuurlijk nodig maar bij vergelijkbare projecten hebben we gezien dat het eerder langer dan korter duurt. Afgezien van de ellende voor bewoners zijn vooral de ondernemers dubbel de dupe. De fysieke winkel staat al onder druk en er is daardoor ook weinig vet op de botten. Een maandenlange bouwput voor de deur kost ondernemers dan gewoon de kop en leegstand is het resultaat”, zeggen raadsleden Ralf Sluijs en Jelle Meinesz.

De grootste partij in de raad wil dan ook dat de gemeente eindelijk werk maakt van een heldere en stadsbrede nadeelcompensatieregeling en stelt hierover raadsvragen. Hart voor Den Haag verwijst daarbij naar de langdurige renovatie van het Noordeinde waardoor diverse winkeliers failliet gingen. “Niemand kan van de lucht leven of een paar tientjes omzet. Ondernemers die last hebben van werkzaamheden in de openbare ruimte hebben recht hebben op nadeelcompensatie. Hoog tijd dat de gemeente eens met een voorstel komt. Duidelijkheid en een goede compensatieregeling kunnen de Scheveningse ondernemers de broodnodige lucht geven”, zeggen de raadsleden.

Deel dit bericht via: