Cheques van laatste SIOS-ronde uitgereikt

1247
0
Foto: Dick Teske

In Muzee Scheveningen zijn woensdagmiddag de cheques uitgereikt behorende bij de laatste ronde van Stichting Initiatief op Scheveningen (SIOS).

Maar liefst zes projecten vielen in de prijzen tijdens deze laatste SIOS-ronde. Scheveningers lieten tijdens de stemronde hun voorliefde voor de geschiedenis van de kustplaats blijken door massaal te stemmen op projecten die hieraan gerelateerd zijn.

Zo kreeg het tot stand brengen van een museale ruimte op de SCH-236 de meeste steun, op de voet gevolgd door het project om de verhalen over de evacuatie tijdens de Tweede Wereldoorlog te verzamelen. Verder werd er flink gestemd op het project van SVV Scheveningen, de samenwerking tussen Jachtclub Scheveningen en het Maris college en de restauratie-activiteiten bij SV Duindorp. Hekkensluiter was de kunstwedstrijd ‘Verbinden’ van KopS.

De geldbedragen die de projecten kregen tijdens deze ronde varieerden van 1.250 tot 37.500 euro.

Deel dit bericht via: