Bijzondere samenwerking leidt tot nieuwe stijlkamer in Muzee

852
0
Foto: Dick Teske

Zaterdagmiddag werd in Muzee Scheveningen de nieuwe Van der Toorn-stijlkamer geopend. De nieuwe stijlkamer geeft een kijkje in het leven van een bekende redersfamilie op Scheveningen.

De stijlkamer komt voort uit een bijzondere samenwerking tussen Muzee Scheveningen en de Stichting Van der Toorn, die in 2012 startte met het bruikleen van een bijzonder schilderij.

In de stijlkamer Van der Toorn is het interieur van de werkkamer uit de rederswoning Casa Maria, aan de Zeekant, te zien. Naast dat je te weten komt wat het betekende om reder te zijn, wordt in de stijlkamer ook een breder verhaal vertelt over de SCH-236 en het havenrestaurant Weduwe Van der Toorn. Dit allemaal in samenhang met de geschiedenis van de familie Van der Toorn.

“Voor oud-schippers zal deze kamer oude herinneringen oproepen”, sprak Cor Lammens, voorzitter van de Stichting Van der Toorn. “Deze kamer is tot 2018 bewaard gebleven in Casa Maria, het huis waar de familie Van der Toorn van 1946 tot 2018 heeft gewoond. Nu zal deze rederskamer een blijvende herinnering zijn aan deze belangrijke Scheveningse reders.”

Foto: De Scheveninger
Deel dit bericht via: