Rijkswaterstaat gaat het strand opspuiten

3692
0
Foto: Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat gaat, van 14 oktober tot en met begin december, zo’n 400.000 kubieke meter zand opspuiten aan het Scheveningse strand. Het werk start ter hoogte van de Keizerstraat. Vanuit dit middengebied wordt eerst richting de Pier gewerkt en vervolgens vanuit het midden richting de haven.

Het zand wordt vanaf een baggerschip via een lange pijpleiding op het strand gespoten en daar verdeeld met bulldozers. De werkzaamheden gaan dag en nacht door, zeven dagen per week. Vanwege de veiligheid wordt er een werkgebied van zo’n 150 meter afgezet op het strand. Watersporters dienen minimaal 300 meter afstand te houden tot het baggerschip. Na de werkzaamheden kunnen er zachte plekken ontstaan in het zand, dus ruiters moeten hier rekening mee houden.

Op donderdag 10 oktober is er een informatieavond over de zandsuppletie in het Infopunt De Kust Gezond, direct naast de Pier. U kunt tussen 19.00 en 20.30 uur binnenlopen. Medewerkers van Rijkswaterstaat en de gemeente staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

Deel dit bericht via: