Vernieuwde ‘De Fred’ feestelijk heropend

3137
0
Foto: Richard Mulder

Maandag is de vernieuwde Frederik Hendriklaan officieel heropend. De feestelijke opening werd omlijst met de terugplaatsing van de Indische Tantes en de onthulling van de nieuwe branding van De Fred.

De straat heeft een complete facelift ondergaan welke zich kenmerkt door de gele steenkleur, de granietstenen loper en de klassieke lantaarnpalen die speciaal voor de straat zijn ontworpen. Het idee is door de ondernemers van De Fred aangedragen en samen met landschapsarchitecten Sant & Co. ontworpen.

De heropening werd maandag gevierd met ondernemers, bewoners, bezoekers en bouwers die gezamenlijk de periode afsloten met het al toeterend rijden in een bus over de vernieuwde Frederik Hendriklaan. Hiermee onthulden zij tevens de nieuwe branding van De Fred welke zichtbaar is op twee HTM-bussen die een jaar lang door de stad gaan rijden.

“De ondernemers hebben onwijs hard gewerkt voor een toekomstgericht en onderscheidende nieuwe inrichting van de openbare ruimte. Dit ging niet zonder slag of stoot, maar dat het de moeite waard is geweest, blijkt wel uit het resultaat. De Fred is altijd nog een van de best bezochte en best presterende winkelgebieden qua bezoekersaantallen en leegstand (minimaal) blijkt uit diverse onderzoeken. En nu met onze nieuwe branding vergezellen we De Fred van een passende uitstraling en profilering”, aldus BIZ-voorzitster Yvette Schmale.

Deel dit bericht via: