Scheveningers kiezen voor geschiedenis tijdens laatste SIOS-ronde

772
0

Vorige week hebben de bewoners van Duindorp, Havenkwartier, Scheveningen-dorp en -bad weer mogen kiezen welke projecten het best voldoen aan de SIOS-criteria van leren, werken en verbinden. In deze laatste ronde is er gekozen voor een alternatieve online stemwijze met als gevolg dat er een nog hogere opkomst is geweest dan de vorige rondes. Toch hebben de ‘gewoon ingevulde stembiljetten’ de doorslag gegeven bij de uitslag.

Scheveningers hebben deze laatste ronde massaal gekozen voor projecten gerelateerd aan de geschiedenis van de kustplaats. Zo kreeg het tot stand brengen van een museale ruimte op de SCH-236 de meeste steun, op de voet gevolgd door het project om de verhalen over de evacuatie tijdens de Tweede Wereldoorlog te verzamelen.
Verder werd er flink gestemd op het project van SVV Scheveningen, de samenwerking tussen Jachtclub Scheveningen en het Maris college en de restauratie-activiteiten bij SV Duindorp. Hekkensluiter was de kunstwedstrijd ‘Verbinden’ van KopS.

Al met al weer een bijzondere uitslag, waarin het leren, werken en verbinden centraal staat.

Deel dit bericht via: