Pauline Krikke treedt af als burgemeester van Den Haag

1994
0
Foto: Dick Teske

Pauline Krikke heeft zondagmiddag bekend gemaakt haar taken als burgemeester van Den Haag neer te leggen. Zij bracht dit nieuws zelf in een video op Instagram.

“Het aanstaande debat over het rapport van de Onderzoeksraad wordt binnen en buiten het stadhuis al in alle hevigheid gevoerd en spitst zich steeds meer toe op mijn functioneren”, zo zegt Krikke in de video. Zij vervolgt: “Het debat over mijn toekomst zit het debat over de toekomst van Den Haag in de weg. Ik kan dan ook niet anders dan hetzelfde doen als wat ik van mijn wethouders heb gevraagd namelijk om de voortgang van het denken en doen in Den Haag niet in de weg te zitten.”

Krikke heeft de Commissaris van de Koning zondag verzocht om haar met onmiddellijke ingang ontslag te verlenen.

Deel dit bericht via: