Vreugdevuren: “Er mag gebouwd worden, maar…”

6905
0
Foto: Dick Teske

Zowel Scheveningen als Duindorp hebben van de burgemeester een voorstel gekregen om de vreugdevuren op het strand, ondanks alle perikelen van het afgelopen jaar, toch door te laten gaan.

Het voorstel is tot stand gekomen in samenspraak met alle instanties en de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) en is afgelopen week bij de achterban van beide vreugdevuren neergelegd om intern te worden besproken. Wanneer de bouwers akkoord gaan met het voorstel, moet het bouwplan ook nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad alvorens er daadwerkelijk vuurstapels gebouwd mogen worden op het strand.

Het voorstel behelst voor zowel Scheveningen als Duindorp een stapel van pallets van maximaal tien meter hoog en tien meter breed. De bouwers zijn niet erg te spreken over deze afmetingen, maar geven aan dat vanuit de gemeente heel duidelijk is gemaakt dat dit echt de maximale hoogte is voor de stapel. “We zijn nog in onderhandeling met de gemeente, misschien dat we naar meerdere stapels kunnen gaan of meer kunnen doen aan de maximale breedte van de stapel”, aldus de bouwers.

De bouwers vestigen voor de komende jaren hun hoop op nieuwe onderzoeken, waarbij er gekeken wordt naar een uitbreiding van de maximale bouwhoogte van de stapels. “Maar dat is nu te kort dag voor de vergunningsaanvraag van dit jaar”, aldus de bouwers.

Duindorp Vreugdevuur heeft het voorstel inmiddels al besproken met hun achterban. Vreugdevuur Scheveningen organiseert op vrijdag 11 oktober aanstaande een bijeenkomst voor hun bouwers om het voorstel en de rest van het programma tussen kerst en oudjaar te bespreken.

Foto: Dick Teske
Deel dit bericht via: