Boeren ook via Schevenings strand naar het Malieveld

1430
0
Foto: De Scheveninger

Een grote groep boeren is, onder andere via Katwijk, over het strand naar Scheveningen gereden om deel te nemen aan het boerenprotest op het Malieveld.

De trekkers werden in groepjes bij het Noordelijk Havenhoofd doorgelaten om via de weg richting het Malieveld te rijden. Niet elke boer denkt dat ze het Malieveld gaan halen. “Ik denk dat we hier blijven staan”, zegt een boer uit Emmeloord. Hij was samen met een groep van 160 trekkers al elf uur onderweg om Scheveningen te bereiken. “We zijn elkaar onderweg kwijtgeraakt, maar ik hoorde dat een paar al op het Malieveld zijn.”

Rond 11.30 uur arriveerden de laatste boeren per trekker op het strand. Inmiddels toeren kleine groepjes door Scheveningen op hun trekker en heeft zich ook een grote groep trekkers verzameld op het Zuiderstrand.

Deel dit bericht via: