Natte aftrap voor Korenfestival Terug naar de Kust

915
0
Foto: Dick Teske

Om 11.30 uur werd het Korenfestival Terug naar de Kust op het podium voor de Oude Kerk aan de Keizerstraat afgetrapt. Tijdens de inzing-opening, onder leiding van Gregor Bak, werden de nummers ‘Terug naar de Kust’ van Sjouke Spijker en ‘Leef’ van André Hazes jr. gezongen. Ondanks het onstuimige weer waren tientallen mensen gewapend met paraplu’s afgekomen op het zangfestijn.

Door de weersomstandigheden moest de organisatie wel de nodige maatregelen nemen. Zo werden de buitenpodia ter hoogte van de Jan Kistenstraat, Keizerstraat 173 en bij strandclub BooNooNooNoos naar binnen verplaatst. De optredens die bij deze podia zouden plaatsvinden zijn nu respectievelijk in de YMCA Concertzaal, Keizerstraat 58; Braai/ De Maatschappij, Keizerstraat 69 en binnen bij strandclub BooNooNooNoos.
Het podium op het Prins Willemplein is vanwege de harde wind komen te vervallen.

Het korenfestival duurt nog tot 17.30 uur. Vanaf 17.00 uur wordt Terug naar de Kust gezamenlijk afgesloten bij het grote buitenpodium podium op het kerkplein. De liedjes ter afsluiting zijn ‘Het is weer voorbij die mooie zomer’ van Gerard Cox, ‘Hey Jude’ van de Beatles en ‘O o Den Haag’ van Harrie Jekkers.

Deel dit bericht via: