Jeffrey Frijters: “De clubcultuur moet je altijd bewaken”

1073
0
Foto: Nico Mos

Uiteindelijk bleef hij met SVC’08 in de 2e klasse. Voor het nieuwe seizoen heeft trainer Jeffrey Frijters (38) een aantal nieuwe gezichten kunnen verwelkomen. Zij maken SVC’08 daadwerkelijk beter. Toch ziet trainer Jeffrey Frijters DSO als de grootste kanshebber voor de titel.

“Ik heb het onwijs naar mijn zin hier bij SVC’08. De samenwerking bevalt mij uitstekend. Dus was het in feite een één-tweetje dat ik mijn contract hier zou verlengen. Natuurlijk is er afgelopen seizoen veel gebeurd, maar ik heb er altijd in geloofd dat wij 2e klasser zouden blijven”, geeft Jeffrey een schot voor de boeg over het afgelopen seizoen. “De grootste doelstelling afgelopen seizoen was een eenheid creëren en daar zijn we in geslaagd. Ondanks dat het sportief niet zo liep als ik wenste en ik daar ook te ambitieus voor ben, hebben wij toch een onwijs leuk jaar gehad. Kijk, je moet wel reëel zijn, wij waren niet constant genoeg en ben je dus ook niet goed genoeg om bovenin mee te draaien. We hadden een redelijke goede voorbereiding gehad (spel goed, uitslagen niet altijd positief) en het gevoel was goed. Na een aantal blessuregevallen die we niet of moeilijk op konden vangen waren we zeer wisselvallig. Dan zak je ook steeds verder op de ranglijst. Na de winterstop zijn we toch wel wat punten gaan pakken en dat heeft ons uiteindelijk gered. Pakken we drie punten meer en we staan stevig in de middenmoot. Het verschil was uiteindelijk minimaal.”

Versterking
“De nieuwe jongens die er nu bij zijn gekomen versterken sowieso ons elftal. Ik heb ook echt niet in de rats gezeten dat de nieuwelingen bij degradatie niet zouden komen. Van de zeven nieuwelingen zouden er toch wel vier, vijf komen. Ik maakte mij daar geen zorgen om, plus het feit dat ikzelf niet één moment het idee heb gehad dat we zouden degraderen.” Jeffrey gaat verder: “Ik heb er echt spelers bij gekregen die bewust ons elftal kunnen versterken. Keeper, twee achterin, twee in de middenlinie en twee in de aanval. En of zij daadwerkelijk kwaliteit leveren zien we aan het eind van het seizoen. Daarnaast hebben zich nog genoeg spelers aangemeld om hier te komen voetballen. Maar SVC’08 moeten we ook intact houden. De clubcultuur moet je altijd bewaken en het moet geen vreemdelingenlegioen worden. Er moet wel een elftal staan waarmee SVC’08 jaren vooruit kan. Ook hoop ik dat de spelers die gebleven zijn komend seizoen door de aanwezigheid van de nieuwelingen, stappen gaan maken.”
Jeffrey ziet er bij de onderbouw steeds meer lijn in zitten. “Daar gaan we in de toekomst echt nog wel profijt van hebben. Dat het wel een tienjarenplan is voordat het eerste team daar daadwerkelijk de vruchten van gaat plukken realiseer ik me wel.”

Verplichtingen
“Al deze nieuwe spelers schept zeker geen verplichtingen vanuit het TC/bestuur, maar wel verwachtingen. Dat is natuurlijk niet erg. Ik leg geen druk op de spelers, dat we moeten. Doelstelling zullen we in de loop van de komende weken bepalen. Wij willen heel graag een prijs pakken en hebben een leuke ploeg, maar we zijn niet de enige. Voor mij op papier is DSO titelkandidaat nummer één. DSO vond ik afgelopen seizoen (ook) al het beste team.”
Jeffrey lijkt met de twee doelmannen, Milco Vermeer en Joey Vos, een luxe probleem te hebben. “Ja, en vergeet Davey Oort niet, die ook stappen maakt. Dat ik een luxe probleem heb, vind ik alleen maar goed. Concurrentie is nodig om elkaar naar een hoger niveau te tillen. Uiteindelijk ga je naar een vaste keeper voor het eerste en gaat de tweede keeper rouleren (op de bank bij één of spelen in twee, red.).”
De bekerindeling ziet er volgens Jeffrey ook positief uit voor SVC’08. “Met wedstrijden tegen Nootdorp, Wilhelmus en Groeneweg ben ik tevreden. In de bekerwedstrijden ligt de nadruk meer op de opbouw van de voorbereiding. Uiteraard gaan we wel alles geven om door te bekeren.”
Of het seizoen mislukt is als SVC’08 niet promoveert kan Jeffrey nog niet zeggen. “In eerste instantie zou ik zeggen, ja, omdat ik altijd voor de prijzen wil spelen. Maar achteraf weet je pas echt of het erin gezeten heeft of niet.”

Tekst: Nico Mos

Deel dit bericht via: