Ocean Race in 2022 opnieuw naar Scheveningen

1465
0
Foto: Dick Teske

The Ocean Race komt voor de derde keer naar Scheveningen. Bij de volgende editie in het voorjaar van 2022 is de haven van Scheveningen zowel finish- als startplaats van een etappe. Dat maakte wethouder Richard de Mos (Economie, Sport) woensdag namens het College bekend.

Scheveningen was twee keer eerder host van de Volvo Ocean Race, met een pitstop tijdens de editie van 2014-2015 en de finish van de hele race tijdens de editie van 2017-2018. Op deze finish vorig jaar kwamen meer dan 335.000 bezoekers en honderden journalisten af. Het Dongfeng Racing Team, met daarin de uit onze regio afkomstige Carolijn Brouwer, won de race vorig jaar. Brouwer: “Het is fantastisch dat The Ocean Race terugkeert naar Scheveningen. Het was een geweldige ervaring om de winst bij de vorige race te delen met zoveel vrienden, familie en fans. Ik kijk ernaar uit om weer mee te doen als de boten de havens van Den Haag binnenracen in 2022.”

Deel dit bericht via: