[Advertorial] Feest bij Banketbakkerij Plasman!

1646
0
Foto De Scheveninger

Dit jaar bestaat de populaire Banketbakkerij Plasman 110 jaar en is het al weer 18 jaar geleden dat Roderick van Batenburg en Armand Vermeulen de zaak overnamen. Om dit te vieren is het in september twee weken lang feest in de winkel met leuke acties voor de klanten. Een extra reden dus om een bezoekje te brengen.

Feest
Roderick en Armand zijn er trots op dat de bakkerij als sinds 1909 op de Fred zit. Armand: “We willen dit graag met onze klanten vieren. Daarom is het van 16 tot en met 28 september feest in de winkel en de lunchroom.” Zo krijgt u in Feestweek 1 een gratis kopje thee of koffie bij een gebakje of lunch in de lunchroom, en kost een saucijzenbroodje slechts € 1,10. In Feestweek 2 kost een broodje kroket € 1,10 en staat er een rad van fortuin in de winkel, waarmee u bij besteding vanaf €15,- kans maakt op lekkere prijzen. Beide weken zijn er speciale jubileumgebakjes te koop voor € 1,10.

Begrip in Den Haag
Toen Roderick en Armand de banketbakkerij overnamen, is de naam Plasman zo’n beetje het enige dat hetzelfde is gebleven. Roderick: “We hebben het roer rigoureus omgegooid. We hebben nieuwe machines aangeschaft en meer mensen aangenomen. Daarnaast gebeurt alles nu op receptuur. Dat betekent dat de recepten niet meer alleen in ons hoofd zitten, maar dat alles in de computer is opgeslagen. Hierdoor kan iedereen in de bakkerij hetzelfde recept maken. Daarnaast gebruiken we hoogwaardige grondstoffen. Je kunt goedkopere boter kopen, maar dat doen we dus niet. We gebruiken alleen de beste kwaliteit.” Plasman is dan ook uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf dat al vele prijzen heeft gewonnen. Armand: “Naast kwaliteit is service onze kracht. Maar ook het feit dat we blijven investeren, zowel in de bakkerij, als in de winkel en ons personeel.”
Op de menukaart staat de volgende tekst, die goed de passie van beide heren weergeeft: “Welkom in onze lunchroom. Zit je lekker? Ben je klaar om in onze wereld van patisserie te stappen? Wij hopen van wel, want wij zijn namelijk gek op eten. Op welk moment dat dan is, maakt ons niet uit, als het maar goed is! Wij vinden dat je van elk eetmoment optimaal moet genieten. Daarom maken we alles zelf en werken wij uitsluitend met de beste en meest smaakvolle ingrediënten. Onze banketbakkers weten als geen ander hoe zij met deze ingrediënten op traditionele wijze jou het allerlekkerste kunnen bieden. Dit doen wij vol passie en tros, omdat wij zelf ook zo kunnen genieten van lekker eten.”

Samen verder ontwikkelen
Roderick en Armand zijn altijd op zoek naar verbetering. Zo is de winkel in de afgelopen jaren opnieuw ingericht en is de bakkerij onlangs uitgerust met onder andere nieuwe vriezers, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden. Roderick: “Die vriezers hebben we zelf ingedeeld en zijn nu veel functioneler. Alles heeft een vaste plek, waardoor we minder lang hoeven te zoeken. Zo zijn we altijd bezig om onze werkwijze te verbeteren.” Vorig jaar is de lunchroom gerestyled en is een professionele Italiaanse Barista koffiemachine aangeschaft. Roderick: “Maar we blijven ook ontwikkelen in ons ambacht. We hebben hele creatieve jongens in de bakkerij die op Instagram nieuwe ideeën tegenkomen. Ze vragen ons dan of ze dat mogen uitproberen en wij geven ze daar graag de ruimte voor. De verbondenheid van ons personeel met het bedrijf is heel groot. Samen willen we uitstekende kwaliteit bieden.”

Luisteren naar de klant
Roderick en Armand doen er alles aan om het de klant naar de zin te maken. Roderick: “We gebruiken alleen pure grondstoffen en de producten zijn elke dag vers. Als er gebakjes of taarten overblijven, gaan die niet de volgende dag weer de winkel in. Wat we wel doen is bijvoorbeeld de aardbeien opnieuw gebruiken voor de bavarois. Want het is zonde om die weg te gooien.
Armand: “Het is ook belangrijk om naar onze klanten te luisteren. Daar doen we het tenslotte allemaal voor. Er was een mevrouw die het frambozentaartje te weinig naar framboos vond smaken. Dan gaan we met de mensen van de bakkerij proeven. En ook wij kwamen tot de conclusie dat de smaak wat te vlak was. Dus dat hebben we aangepast.”

Goede combinatie
Roderick en Armand hebben ooit samen in een bakkerij gewerkt, en gingen daarna ieder hun eigen weg. Roderick ging naar de bakkerijschool om het ambacht te leren en Armand ging naar de MTS in Wageningen, waar hij werd klaargestoomd voor het ondernemerschap. De één ging bij een banketbakkerij in Leidschendam werken en de ander bij restaurant La Place. Armand: “Maar we wilden allebei iets voor onszelf beginnen, dus toen Plasman te koop kwam, is het balletje gaan rollen.” Roderick: “De combinatie van onze vaardigheden is goud waard. We vullen elkaar mooi aan. Armand heeft de leiding over de winkel en ik over de banketbakkerij, maar we sparren natuurlijk veel”. Beide mannen hopen tot hun 65e door te gaan. Armand: “We doen het nog steeds met heel veel passie. Het is voor ons meer hobby dan werk.

Tekst: Caroline van den Ende

Deel dit bericht via: