Statenkwartier verrast met wijkbudget van 30.000 euro

2201
0

Na Scheveningen-dorp en Duinoord is nu ook het Statenkwartier verrast met een wijkbudget van 30.000 euro. De kick-off van ‘Statenkwartier Begroot’ vond woensdagmiddag plaats in de speeltuin op het Frederik Hendrikplein, waar wethouder Rachid Guernaoui bewoners van het Statenkwartier ‘overviel’ met de vraag: “Wat zou jij doen met 30.000 euro?”

Bij ‘Statenkwartier Begroot’ kunnen bewoners online plannen indienen en later stemmen op deze plannen en zo beslissen over de besteding van 30.000 euro in hun wijk. Het is ook mogelijk om maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 20.00 uur uw plan in te leveren in de stembus bij wijkcentrum Het Couvéehuis, aan de Frankenslag. Het is een democratisch proces waarin een groot deel van de wijk op een laagdrempelige, aantrekkelijk en transparante manier kan meedoen.

De bevindingen van de eerdere twee wijkbudgetten zijn direct omgezet in actiepunten. Zo is er in het Statenkwartier extra aandacht voor het betrekken van kinderen vanaf 12 jaar. Zij mogen nu ook plannen indienen en stemmen op plannen van medebewoners. Ook het groot aantal expats in de wijk (zo’n 40 procent) wordt nadrukkelijk uitgenodigd om een idee in te dienen. Dit door ze aan te schrijven en de mogelijkheid te bieden tot het indienen van initiatieven op de website in het Engels. De wens is dat ook deze doelgroep gemotiveerd wordt om hun eigen leefomgeving mooier, socialer of groener te maken.

Uiteindelijk begrote alle bewoners uit Statenkwartier samen welke initiatieven er worden uitgevoerd. Dit gebeurt door het bedrag van 30.000 euro te verdelen over één of meerdere plannen naar keuze.

Deel dit bericht via: