KNRM Scheveningen centraal in jeugdboekenserie

3826
0
Foto: De Scheveninger

Maandagmiddag werd bij het boothuis van de KNRM het eerste jeugdboek over het Scheveningse KNRM-station uitgereikt. Het eerste exemplaar zou aan KNRM-schipper Hugo Pronk worden overhandigd, maar hij was verhinderd door een motorstoring van de reddingboot. Zijn vrouw Bianca nam daarom de honneurs waar en mocht naast het boek ook de originele illustratie van de omslag in ontvangst nemen.

Schrijver en illustrator Adri Burghout is de uitdaging aangegaan een jeugdboekenserie te schrijven over de KNRM. De nieuwe serie speelt zich af bij de KNRM Scheveningen met als hoofdpersoon opstapper Wessel Wolff. “Na een eerste gesprek met de KNRM in IJmuiden raadde zij mij aan om station Scheveningen als onderwerp te nemen. Dit is het station waar veel gebeurt en het station dat boordevol verhalen zit”, legt Adri uit. De schrijver is mee geweest op oefeningen en kreeg verhalen over acties uit eerste hand te horen. “Ik kon alles vragen en alles zien voor de totstandkoming van dit boek. Het was echt geweldig.”

Wessel Wolff is de (fictieve) hoofdpersoon in de boekenreeks, waarvan het eerste deel de titel ‘Raadsels rond de Regulus’ heeft meegekregen. In het boek komt een zeeschip voor de kust van Scheveningen in problemen en het is aan Wessel en de rest van de KNRM-bemanning om dit avontuur tot een goed einde te brengen.

‘Raadsels rond de Regulus’ is uitgegeven bij Uitgeverij Mes en bestaat uit 140 pagina’s. Het leeftijdsadvies is vanaf 12 jaar en de prijs bedraagt 9,95 euro.

Deel dit bericht via: