Prinses Beatrix bezoekt Free to Move in het Zuiderstrandtheater

473
0
Foto: Dick Teske

Donderdagavond was Prinses Beatrix in het Zuiderstrandtheater aanwezig bij de jaarlijkse dansvoorstelling Free To Move. De voorstelling is een samenwerking van het Prinses Beatrix Spierfonds en het Holland Dance Festival, waarbij de top van de Nederlandse moderne dans zich belangeloos inzet voor de strijd tegen spierziekten.

In de hal van het Zuiderstrandtheater mocht de 14-jarige Sarah Fay H.K.H. Prinses Beatrix begroeten en een handboeket aanbieden. Sarah Fay heeft de progressieve spierziekte Limb girdle spierdystrofie.

Prinses Beatrix is sinds 1957 beschermvrouwe van het naar haar vernoemde Prinses Beatrix Spierfonds. Onderzoek naar een mogelijk medicijn voor de spierziekten beslaat verschillende fases en neemt jaren in beslag. Elke fase is cruciaal: van het nauwkeurig beschrijven van de verschijnselen en het vinden van de oorzaak tot het ontwikkelen en lanceren van een medicijn. En er kan zelden een fase overgeslagen worden. Voor de farmaceutische industrie is zo’n compleet traject vaak commercieel niet interessant. Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft geen commerciële belangen en beschikt over een (inter)nationaal netwerk van experts. Ze kijken over de grenzen van alle spierziekten heen en stimuleren onderzoekers hun kennis en resultaten te delen. Ze toetsen een onderzoekaanvraag op relevantie, kwaliteit en kans op vervolg. Bovendien brengen zij de praktijkervaring van patiënten en hulpverleners tot in het laboratorium. Zo halen ze het meeste uit elke euro die ze te besteden hebben, en het meeste uit wetenschappelijk onderzoek.

Deel dit bericht via: