Herinrichting van Houtrustweg start in september

1893
0
Artist Impression

Vanaf 9 september start de herinrichting van de Houtrustweg. Het gaat om de Houtrustweg vanaf de Pluvierstraat tot het Zuiderstrandtheater. Dit is onderdeel van de ontwikkeling op het voormalige Norfolkterrein.

Aan de kant van Duindorp komt ruimte voor bredere stoepen, een fietspad in twee richtingen en een rijbaan met parkeerstroken. Daartussen komen groenstroken. De vernieuwde Houtrustweg wordt een weg met een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur en krijgt asfalt in plaats van klinkers. De nieuwe rijweg komt verder van de bebouwing van Duindorp af te liggen.

Door de herinrichting en het ophogen van de weg is het nodig om de voetbalkooi te verplaatsen. Deze verschuift ongeveer 40 meter richting Zeezwaluwstraat en komt te liggen in een nieuw duinlandschap.

Het werk start in de tweede week van september en duurt ongeveer tot juni 2020. Het werk gebeurt in vier fases. Hierbij wordt begonnen ter hoogte van het Zuiderstrandtheater.

Op dinsdag 3 september aanstaande organiseert de Gemeente Den Haag samen met aannemer Mouwrik Waardenburg BV, die het werk gaat uitvoeren, een inloopbijeenkomst. In Het Trefpunt, aan de Tesselsestraat 71, kunt u zich dan laten informeren over het plan, de planning, de werkzaamheden, bereikbaarheid van de woningen en parkeren. U bent op 3 september welkom van 19.00 tot 21.00 uur.

Deel dit bericht via: