Colombiaans opleidingsschip ARC Gloria bezoekt Scheveningen

7402
0
Foto: Dick Teske

De Colombiaanse ARC Gloria deed dinsdagochtend de haven van Scheveningen aan. Met veel ceremonieel vertoon liep het opleidingsschip even na 9.00 uur de eerste haven binnen.

De Gloria is een bark uit 1968 en het zeilend opleidingsschip van de Colombiaanse academie voor marineofficieren, Escuela Naval de Cadetes Almirante Padilla. Het is niet de eerste keer dat het schip Scheveningen aandoet. In 2011 meerde het schip ook aan in de Scheveningse haven. In 2015 deed de ARC Gloria mee aan Sail Amsterdam.

Het schip ligt tot en met vrijdag in de haven van Scheveningen. Het schip is de komende dagen voor het publiek geopend. Op woensdag en donderdag is het schip van 9.00 tot 18.00 uur te bezoeken en op vrijdag van 9.00 tot ongeveer 17.00 uur. Daarna vertrekt de ARC Gloria weer uit Scheveningen.

Deel dit bericht via: