Anarchisten bekladden havenhoofd tegen veryupping

1368
0
Foto: Dick Teske

Een kleine week nadat de leus op het noordelijk havenhoofd is schoongemaakt, hebben de anarchisten wederom van zich laten horen. Ditmaal is op het zuidelijke havenhoofd met verf de leus: ‘Tourist go home – Yuppies out’ gespoten. Volgens de website Autonomen Den Haag is dit een ‘kleine groet aan het nieuwe hotel wat aan de horizon verrijst aan het noordelijk havenhoofd en de cruiseschepen die hun weg zoeken naar de Scheveningse haven’.

De makers van de graffiti vinden dat de Scheveningse haven de afgelopen jaren in rap tempo is veryupt. “Overal zijn luxe appartementen en vakantiewoningen gebouwd. Zo is de haven van een plek van bedrijvigheid en sociale woningen verworden tot een luxe resort waar er slechts plek is woningen en vertier voor rijken en toeristen”, zo is de lezen op de website.

Deel dit bericht via: