Lekkage en brand in woning Zeezwaluwstraat

1765
0
Foto: De Scheveninger

Grote schade in een woning in de Zeezwaluwstraat na een fikse lekkage en brand in de meterkast.Bewoners van de Zeezwaluwstraat belden zaterdagavond de hulpdiensten nadat zij bij thuiskomst van vakantie sporen van een brand in hun woning waarnamen. Ter plaatse bleek de brandhaard in de woning van de buren te liggen.

Bij controle van de betreffende woning bleek de brand inmiddels uit en ontdekte de brandweer dat de complete benedenwoning onder water stond. De bewoners van dit pand waren op het moment van het incident niet thuis, maar op een vakantieadres in het buitenland.

De brandweer onderzoekt de oorzaak van de brand en lekkage. De oorsprong van de brand lag in de meterkast en de lekkage is ontstaan door een gebarsten waterleiding. Omwonenden gaven aan al enkele dagen een suizend watergeluid te hebben gehoord, maar konden de oorzaak niet achterhalen.

De brandweer is enige tijd bezig geweest in de woning in de Zeezwaluwstraat om al het water weg te pompen. Buren hebben de bewoners van de getroffen woning telefonisch op de hoogte kunnen stellen van de situatie.

Deel dit bericht via: