Thijs H. bekent ‘hondenuitlaat’-moorden

841
0
Beeld: De Scheveninger

Vrijdag vond de eerste proformazitting plaats in de zaak tegen Thijs H. Hij wordt verdacht van drie moorden op mensen die hun hond uitlieten.

Op 4 mei jongstleden werd de 56-jarige Etsuko Mostert-Eno om het leven gebracht in de Scheveningse Bosjes. Enkele dagen later, op dinsdag 7 mei, vonden twee hondenuitlaters op de Brunssummerheide in Heerlen de dood. Alle slachtoffers zijn met messteken om het leven gebracht.

Thijs H. bevestigde tijdens de proformazitting de bekentenis, die hij op 2 augustus jongstleden bij de politie heeft gedaan. In die bekentenis geeft H. aan dat hij via het nieuws en via kentekens berichten kreeg dat hij mensen moest ombrengen. Volgens eigen zeggen had hij in die periode een psychose.

Tijdens de zitting werd tevens bekend dat het onderzoek nog in volle gang is. Thijs h. heeft aangegeven zijn volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek van justitie. De volgende zitting is op 4 november aanstaande.

Deel dit bericht via: