Anarchistische leus zorgt voor hoofdbrekens

1367
0
Foto: Dick Teske

Zo’n twee weken geleden werd de tekst ‘No Border No Nation’ door vandalen op de basaltblokken van het noordelijk havenhoofd geverfd. De actie werd geclaimd door ‘enkele anarchisten’ van Autonomen Den Haag. “De tekst is een protest tegen het moordende migratiebeleid en een oproep voor het No Border Camp wat plaatsvindt in Wassenaar.”

De gemeente zat behoorlijk in zijn maag met de 40 meter lange leus op het havenhoofd. Want zo simpel als dat de vandalen het erop geklad kregen, des te moeilijker is de klus om de verf weer te verwijderen. Na de eerste melding op 31 juli liet de gemeente na enkele dagen weten dat de graffiti alleen met laagtij schoongemaakt kon worden. “Onze aannemer is bezig dit in te plannen zodra het kan.” Daarna bleek al snel dat de aannemer niet bij kan komen, ook niet tijdens laagtij. “Er moet dus gekeken worden hoe dit alsnog verwijderd kan worden. Wordt vervolgd!”, aldus de gemeente.

Dinsdag kwam dat vervolg door DSS Vastgoed Onderhoud die de klus klaarde. Een medewerker van het bedrijf klom op de blokken en ging met een hogedrukreiniger voortvarend te werk. Even daarvoor had hij het rode baken van het noordelijk havenhoofd al ontdaan van een graffiti tekening die maandenlang de toren ontsierde. Ook de blokken waren na enig schrobwerk weer helemaal schoon.

Deel dit bericht via: