Spektakel en schade na zomerstorm

825
0
Foto: Dick Teske

De hulpdiensten waren zaterdag druk bezig met de afhandeling van schades van de zomerstorm.

Zaterdagmorgen was het al direct raak op de noordboulevard. Daar werden twee Duitse toeristen geraakt door een omvallend bouwhek. De ene toerist kwam er vanaf met lichte schrammen, de andere moest naar het ziekenhuis worden vervoerd voor zijn verwondingen. Na onderzoek kon hij diezelfde dag het ziekenhuis verlaten. De politie heeft de noordboulevard na het ongeval afgezet tot de ergste windstoten voorbij waren.

Hoewel het de hele dag onstuimig was werd het pas aan het eind van de middag druk voor de brandweer op Scheveningen met meldingen van stormschade. De eerste grote klus of hoge klus was bij de vuurtoren. Het plastic wat de vuurtoren al maanden aan het oog onttrekt was door de harde wind kapot gescheurd en wapperde met een oorverdovend geklapper los. Werklui begonnen daarop de vuurtoren langzaam van boven naar beneden te ontdoen van het plastic, hierbij kon door de steigers heen al een mooi beeld gevormd worden van de mooie felle rode kleur die de vuurtoren na de renovatiewerkzaamheden siert.

Op de Prins Willemstraat waaide een raam kapot en moest een gedeelte van de stoep afgezet worden in verband met vallende glasscherven. Niet veel later werd de brandweer naar Hoog Lindoduin geroepen, daar waren houten steigerdelen los komen te liggen. Terwijl de brandweer op 15 hoog de planken veiligstelde werd de Westduinweg, tussen de Zeesluisweg en de Schokkerweg in beide rijrichtingen tijdelijk afgezet.

Omstreeks 20.30 uur was het weer raak op de Westduinweg. Nu was ter hoogte van de Bassiusstraat een boom omgevallen. De flinke boom, die vol in blad stond, bleek een verrotte kern te hebben en was daardoor geen partij voor de stevige wind. Een geparkeerde auto werd vol geraakt door het neerkomende gevaarte en is naar alle verscheidenheid total loss. Een andere passerende auto op de Westduinweg kon net op tijd remmen en de boom miste dit voertuig op een haar na.

De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en had de weg binnen een uur weer vrij. Een berger heeft zich om de gehavende auto bekommerd.

Foto: Dick Teske
Deel dit bericht via: