[Advertorial] Planet Jump – 5 jaar (sport)plezier voor kinderen

1261
0
Maarten en Robbert Jol. Foto: PR

Het is dit jaar alweer 5 jaar geleden dat Planet Jump van Robbert Jol openging in de voormalige kerk aan het Stadhoudersplantsoen. Op deze unieke locatie en onder toezicht van coaches kunnen kinderen naar hartenlust springen, klauteren en klimmen. Heel belangrijk in deze tijd waarin kinderen te weinig bewegen.

Rondom het 5-jarig bestaan zijn er komende maanden allerlei festiviteiten en ludieke acties. Robbert: “Zo kunnen kinderen in augustus voor maar 5 euro komen springen in plaats van 7,50 euro. En in september introduceren we peuterspringen in de ochtend. Een uurtje springen voor 5 euro inclusief een gratis koffie of thee met iets lekker voor de begeleider.”

Toegevoegde waarde
De kerk zou in eerste instantie een tijdelijk locatie zijn voor Planet Jump. Maar Robbert hoopt dat hij ondertussen het bestaansrecht op deze plek heeft bewezen en dat het bedrijf ook de komende jaren op deze plek kan voortbestaan. Robbert: “Sport en beweging voor kinderen is een speerpunt van de gemeente. Hier krijgt elk kind, ongeacht het niveau, een enorme dosis beweging in korte tijd. Je kunt in je eentje springen, maar samen springen is natuurlijk het allerleukst. We zien dat kinderen hier veel sportief plezier beleven samen. Daarnaast ontvangen we ook veel jeugdsportteams uit de regio. Hoe mooi is dat!” Robbert is een Scheveningse ondernemer die zich betrokken voelt bij zijn omgeving. Robbert: “We proberen zoveel mogelijk samen te werken met lokale ondernemers. Bakkerij Noman uit de Keizerstraat levert bijvoorbeeld de taarten voor alle Jump feestjes. De bloemen halen we om de hoek op de Frederik Hendriklaan en de snacks komen van Koemans/Roziers.”

Robbert Jol over de toekomst: “Tuurlijk hoop ik dat Planet Jump hier in de kerk kan blijven. Maar nog belangrijker vind ik dat de gemeente de kerk en de gebouwen eromheen behoudt en inziet dat Den Haag niet alleen huizen nodig heeft, maar ook bestemmingen waar kinderen en ouders in hun vrije tijd naar toe kunnen.”

Gezinsvriendelijk
Planet Jump is een fijne plek voor gezinnen. Het is een intieme locatie doordat het kleinschalig is. Robbert: “Dat geeft een andere dynamiek. Het zorgt ervoor dat de sfeer heel gemoedelijk is. Ondanks de springende en spelende kinderen valt de herrie, vanwege de akoestiek in de kerk erg mee. Voor ouders is het daarom ook prettig om hier te zijn. Tijdens mooie dagen gooien we alle kerkdeuren open en is het heerlijk vertoeven in de tuin.”
Jol vervolgt: “Voordat kinderen hier de trampoline opgaan krijgen ze altijd instructies mee. We zetten veel personeel in zodat de kinderen veilig kunnen springen. Onze coaches sporten zelf op hoog niveau en weten waar ze op moeten letten bij de kinderen.”

Tekst: Caroline van den Ende

Deel dit bericht via: