[Advertorial] Make-over voor Hotel Aquarius

1575
0
Foto: Dick Teske

Hotel Aquarius, van Marrie en Jaap Tuit, heeft een make-over gekregen. Toen ze het bedrijf aan de Zeekant in 1991 kochten, was het een restaurant met een klein pension. Sinds die tijd hebben ze constant geïnvesteerd om er een volwaardig hotel van te maken. In het begin in kleine stapjes, maar toen de Noordboulevard op de schop ging, besloten ze benedenverdieping van het hotel rigoureus te verbouwen. Het resultaat mag er zijn.

Sprong in het diepe
Jaap werkte als bedrijfsleider bij Aquarius, toen Marrie en Jaap op zoek gingen naar een eigen bedrijf. De toenmalige eigenaar van Aquarius vroeg of ze zijn bedrijf wilden overnemen. Marrie: “Daar hebben we wel even over moeten nadenken. Maar we hadden toen geen kinderen, dus we dachten wat kan het ons schelen. Als het mis gaat, hebben alleen wij tweeën er last van. Jaap: “Dat hebben we in het begin wel geweten. Er ging meteen van alles kapot en we hadden geen geld. Toch ging het langzaam steeds beter.” Toen Jaap en Marrie na 5 jaar een grote reis wilden maken, bleek dat Marrie onverwachts zwanger was. Marrie: “Die reis is er toen dus niet van gekomen.”

Van pension naar volwaardig hotel
Jaap en Marrie besloten al snel om de focus op het hotel te leggen en minder op het restaurant. Marrie: “In het begin namen we alles aan. Bussen, partijen, twee sessies met kerst. Het was gezellig maar heel zwaar.” Tien jaar geleden zijn ze helemaal gestopt met het restaurant. Jaap: “Een hotelgast is veel blijer dan een restaurantgast.” Langzaam maar zeker hebben ze er panden bijgekocht en de kamers aangepakt. In het begin deden ze alles nog zelf. Jaap: “Marrie heeft dagen achter elkaar vitrages en overgordijnen zitten naaien. Ik denk dat we het pand in al die jaren drie keer zelf hebben behangen.” De vier panden zijn met elkaar verbonden, wat betekende dat er trappen uit moesten en dat de panden met 1 gang met elkaar verbonden werden. Marrie: “We hebben altijd alleen maar geïnvesteerd. Je moet wel, want stilstand is achteruitgang. Het gaat allemaal niet vanzelf, het is hard werken en risico’s nemen. Maar het is heerlijk om te doen.”

“We hebben altijd alleen maar geïnvesteerd. Je moet wel, want stilstand is achteruitgang.”

Een complete make-over
Toen duidelijk werd dat de Noordboulevard vernieuwd zou worden en er voor hun deur flink verbouwd ging worden, besloten Marrie en Jaap de benedenverdieping van het hotel volledig te verbouwen. Jaap: “Aan de indeling kon je zien dat het vier aparte panden waren geweest. Dat wilden we graag aanpakken. Ik ben begonnen met tekenen en samen met Marrie kwamen we met een plan van hoe we het wilden hebben.” Anders dan bij voorgaande verbouwingen, hebben Jaap en Marrie deze keer de hulp ingeschakeld van een architect en binnenhuisarchitect. De ingang, de ontbijtruimte en de receptie zijn verplaatst. Er is een kleine lounge gekomen en de inrichting is modern, maar gemoedelijk. De benedenverdieping is heel mooi geworden en sfeervol ingericht. Marrie: “We wilden eerst de bestaande meubels blijven gebruiken, om kosten te sparen. Maar Roza, de binnenhuisarchitecte van Kaja had alvast de nieuwe meubels in het voorstel getekend. Dat zag er zo mooi uit dat ik besloot om die oude meubels er niet meer in te zetten. Dan liever nog even door sparen.”

Een geweldige brigade
Bij Aquarius werkt een vast team medewerkers, die er allemaal al lang werken. Jaap: “We hebben een geweldige brigade. Onze relatie is meer dan alleen werkgever en werknemer.
We hebben een heel betrouwbaar team, en dat is goud waard.” Marrie: “Hun hart ligt bij het bedrijf. Met de verbouwing waren ze geweldig. Ze werken heel hard. Toen de verbouwing bijna klaar was, hebben ze allemaal hun eigen deel ingericht. Jacqui de bar, Saskia de receptie, Soenita het ontbijtbuffet en Maria de keuken. Zij begon al met het inrichten van de keuken toen het verder nog een puinhoop was.” We hebben ook veel ondersteuning gehad van Mihai Aliman en Cees de Jong die we ondertussen beschouwen als onze ‘technische dienst’. We zijn heel erg blij met het resultaat. We komen elke dag met plezier binnen.”

“We hebben een heel betrouwbaar team, en dat is goud waard.”

Toekomst
Het is de bedoeling dat ook de kamers in dezelfde stijl ingericht worden. Marrie: “Maar voorlopig nog even niet. Misschien over een jaar of zo. Maar we hebben er bij de inrichting beneden al rekening mee gehouden dat de kleuren en materialen ook bruikbaar zijn voor de kamers. Het moet tijdloos zijn en het moet goed aanvoelen. Zo zijn we op de kleuren van het strand en de zee uitgekomen.” Albert, hun zoon is ondertussen voor 1/3 eigenaar van de zaak. Jaap: “Hij heeft net zijn bachelor Bestuur, economie en management gehaald, tijdens een fulltimebaan bij de VVD. Dus we zijn heel erg trots op hem. Zijn hart ligt wel bij de politiek en minder bij het hotelwezen. We weten dus niet wat er gebeurt als wij stoppen. Op dit moment helpt hij ons met de regelgeving rond bijvoorbeeld de brandveiligheid en legionella.” Marrie: “Voorlopig vinden we het nog heel leuk om te doen. De familiaire sfeer met het personeel en de gasten is heel leuk. We blijven doorgaan zolang het kan.”

Tekst: Caroline van den Ende

Deel dit bericht via: