Parkeerplaats Vuurtorenweg afgesloten na herhaalde overlast

2364
0
Foto: Dick Teske

De gemeente heeft betonblokken geplaatst op de Zeekant en de Vuurtorenweg ter hoogte van de vuurtoren. Dit na herhaalde klachten van overlast vanaf die locatie.

Het was de laatste jaren telkens raak op de parkeerplaatsen in het buurtje rondom de vuurtoren, waar veel hangjeugd met auto’s en scooters op straat bivakkeerden. Luide muziek, koplampen die bij de bewoners van het Uiterjoon in de slaapkamer schenen, afval werd op straat achtergelaten waaronder soms wel honderden lachgas-ampullen en vrouwen werden geïntimideerd. Het feestje van de hangjeugd was een ware nachtmerrie voor de omwonenden.

De locatie was bekend bij de politie en er werd regelmatig gecontroleerd, maar de overlast leek de laatste tijd alleen maar toe te nemen. Na een tropische week, waarbij omwonenden weer met lede ogen moesten aanzien dat hun buurtje werd geterroriseerd, heeft de gemeente eindelijk drastische maatregelen genomen.

De parkeerplaatsen aan de kopse kant van de Vuurtorenweg en de Zeekant zijn niet meer bereikbaar vanwege grote betonblokken die midden op de weg zijn geplaatst. De buurt hoopt dat deze maatregelen de leefbaarheid rondom de vuurtoren ten goede komen en dat de overlast afneemt.

Foto: De Scheveninger
Deel dit bericht via: