Het Patatpaleis definitief van de boulevard verdwenen

2044
0
Foto: De Scheveninger

Het Patatpaleis aan de Strandweg was al een tijdje gesloten, maar de snackkiosk is nu ook definitief van zijn ‘vaste stek’ verdwenen.

Sinds 1978 kon men op de boulevard bij het Patatpaleis terecht voor een ijsje, een snack of een gebakken visje. Het werd een geliefde plek voor Scheveningers om bijvoorbeeld na het stappen nog even een ‘vette hap’ te halen. Dat bleek wel toen de kiosk in juni 2015 ten prooi viel aan de vlammen. De steunbetuigingen stroomden binnen bij de familie Damen en de roep om herbouw van het Patatpaleis was groot.

Na een succesvolle herrijzenis van het Patatpaleis is de populaire snackkiosk nu ten prooi gevallen aan de herontwikkeling van het Noordelijk havenhoofdgebied. Ondanks gerechtelijke stappen is er tussen de familie Damen en de gemeente nog geen overeenkomst bereikt voor een nieuwe plek voor de snackkiosk aan de boulevard. De familie hoopt dat het Patatpaleis ooit nog terug kan keren naar de Strandweg, maar volgens hen ligt de bal nu bij de gemeente voor een geschikte locatie.

Deel dit bericht via: