Afkoelen op de warmste dag ooit op Scheveningen

671
0
Foto: De Scheveninger

Donderdag was het de warmste dag ooit op Scheveningen. Volgens de meeste was het zelfs te warm om naar het strand te gaan, want de echte hevige drukte bleef uit in onze badplaats.

Wie zich toch op het strand waagde, vaak met parasol of tentje, zocht het zeewater op om verkoeling te brengen. Dit bleek voor sommigen ook dat niet genoeg. Want voor de zee-zwemmers van de Vrienden van de Zee, die dagelijks om 18.00 uur een plons in zee nemen, voelde de zeewatertemperatuur van zo’n 20 graden namelijk aan als een subtropisch zwemparadijs. Daarom werd er bij Hart Beach een ijsbad gemaakt om zo toch nog wat verkoeling te vinden. De vriendengroep, die hun hand niet omdraaien voor een watertemperatuur van zo’n drie graden, kreeg zelfs nog een paar strandgasten zo ver om het ook eens te proberen.

Ook vrijdag blijkt vooralsnog flink warm te worden. Voor het middaguur steeg het kwik al boven de 30 graden. In de avonduren kunnen er onweersbuien ontstaan met kans op hagel en windstoten.

Deel dit bericht via: