Aanhoudingen en in beslagnames bij grote handhavingsactie

1258
0
Foto: Gemeente Den Haag

Op woensdag 24 juli hielden gemeente, politie, brandweer, HTM, Douane, Marechaussee, Rijks- en Gemeentelijke belastingdienst, Stedin, Agentschap Telecom, OM en Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een grote handhavingsactie in het Scheveningse havengebied.

Er werden tijdens de controle honderden voertuigen gecontroleerd, daarbij werden meer dan 50 bekeuringen uitgedeeld voor onder meer mobiel bellen achter het stuur, gebreken aan de voertuigen en fout parkeren. Er zijn twee aanhoudingen verricht voor rijden onder invloed van verdovende middelen. Ook werden er gebruikershoeveelheden aan verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. Zowel de gemeentelijke als de Rijksbelastingdienst konden duizenden euro’s aan niet betaald belastinggeld incasseren. Ook werd er beslag gelegd op meerdere voertuigen.

Op het water zijn er 26 schepen gecontroleerd. Daarbij werden diverse overtredingen, zoals het niet hebben van juiste vergunningen of een vaarbewijs, geconstateerd. De gemeente is verder van plan om twee ligplaatsovereenkomsten in de haven te ontbinden. Het blijkt dat deze ligplaatsovereenkomsten mede gebruikt worden om strafbare feiten te plegen.

De Haagse Pandbrigade controleerde 20 panden. Er werd bij negen panden uiteenlopende misstanden aangetroffen, zoals illegale kamerverhuur, illegale bouw, logies zonder vergunning en onjuiste bestemming.

Het horecateam bezocht veertien zaken, bij zes zaken zijn misstanden geconstateerd. Bij twee horecaondernemers was de horecavergunning niet op orde. Bij één zaak is er diefstal van stroom geconstateerd. Deze zaak is onmiddellijk gesloten. Verder was bij drie zaken de stroomvoorziening niet in orde.

De HTM controleerde woensdag 2084 reizigers waarvan 79 reizigers een boete kregen voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs.

Deel dit bericht via: