Vuurwerkfestival Scheveningen definitief afgelast

2133
0
Foto: Dick Teske

Het bestuur van Stichting Internationaal Vuurwerkfestival heeft bekend gemaakt dat de 40e editie van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen definitief is afgelast.

Eerder werd al bekend dat het evenement, waar vorig jaar 400.000 bezoekers op af kwamen, niet meer in augustus zou plaatsvinden. Er werd gesproken over een verplaatsing van het festival naar later in het jaar.

“Na het schrijven van nieuwe veiligheidsplannen, in samenwerking met gespecialiseerde producenten, is het bestuur er niet uitgekomen met de gemeente. De organisatie kan niet voldoen aan de toenemende strenge veiligheidseisen tot het verkrijgen van de vergunning. Om deze reden is er besloten de 40e editie dit jaar niet door te laten gaan”, aldus Bjorn van Dijl, voorzitter van het bestuur Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen. “Er is zoals ieder jaar ontzettend veel tijd gestoken in het schrijven van veiligheidsplannen en mobiliteitsplannen tot het verkrijgen van de vergunning. Na het indienen van het tweede veiligheidsplan kwam de gemeente met een nieuwe lijst aan feedback en eisen. Zo moesten wij als organisatie onder andere de garantie geven voor het aantal personen dat zou komen, hetgeen natuurlijk niet mogelijk is omdat het een open toegankelijk festival is.”

Van Dijl vervolgt: “We hebben elke mogelijkheid bekeken, zoals het verplaatsen van het evenement tot na de zomer en het terugbrengen van twee weekenden naar één. Desondanks voldeden de plannen niet aan de door de gemeente gestelde eisen. Gezien de hoeveelheid tijd die alle voorbereidende werkzaamheden in beslag nemen, is een nieuwe datum voor het Vuurwerkfestival in september al niet meer haalbaar.”

Volgens van Dijl is dit de keerzijde van het opgebouwde succes van het Vuurwerkfestival. “Wij hopen volgend jaar aan alle gestelde eisen te kunnen voldoen zodat iedereen op Scheveningen alsnog kan genieten van de spectaculaire vuurwerkshows van de 40e editie”, aldus Van Dijl.

Deel dit bericht via: