Echtpaar Buijs viert 70-jarig huwelijksfeest

2059
0
Foto: De Scheveninger

Zaterdag werd in het bijzijn van vele familieleden het 70-jarig huwelijksfeest gevierd van Jasper (96) en Bep (95) Buijs bij Oma Toos aan de Dr. Lelykade.

De familie Buijs is altijd nauw verbonden geweest met de Scheveningse sleephelling. Jasper en zijn oudere broer Nico kregen het leven op de scheepswerf met de paplepel ingegoten, het was dan ook niet verwonderlijk dat zij zich ontwikkelden tot bekwame bedrijfsleiders van de Sleephelling Maatschappij Scheveningen.

De broers trouwden op dezelfde dag met tweelingzussen Bep en Rie den Dulk. Na het trouwen woonden de twee stellen samen in één huis aan de Koppelstokstraat. Op den duur zijn de twee gezinnen toch apart gaan wonen, het huis ernaast werd aangekocht. Zo woonden de broers met hun gezinnen jarenlang zij aan zij.

Vijf jaar geleden kon het 65-jarig huwelijksfeest nog gezamenlijk gevierd worden. Helaas zijn Nico en Rie inmiddels overleden.

Afgelopen zaterdag was het wethouder Boudewijn Revis die namens de gemeente de gelukwensen voor het 70-jarig huwelijksjubileum mocht overbrengen. Hij las een brief voor aan de echtelieden geschreven door burgemeester Pauline Krikke. Naast vele bloemstukken, cadeaus en hartelijke felicitaties waren er veel familieleden aanwezig bij de receptie om het huwelijksgeluk mee te vieren.

Deel dit bericht via: