Drenkeling uit water gehaald bij Zuiderstrand

2016
0
Foto: De Scheveninger

Zondagavond omstreeks 18.30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een drenkeling op het Zuiderstrand.

De man was in kritieke toestand door omstanders uit het water gehaald. De hulpverleners zijn lange tijd met het slachtoffer bezig geweest aan de vloedlijn ter hoogte van strandpaviljoen La Cantina.

Ook het Mobiel Medisch Team (MMT) kwam met de traumahelikopter ter plaatse. Het MMT ging na enige tijd door naar een incident bij de Wassenaarse Slag, waar het bijna gelijktijdig misging met meerdere personen in het water. Twee van de zwemmers in Wassenaar kwamen te overlijden.

Ook op het Zuiderstrand mocht de grote inspanning van de hulpverleners niet baten. Het slachtoffer, een 40-jarige Duitser, overleed ter plaatse.

Op zowel het Zuiderstrand bij Duindorp als bij de Wassenaarse Slag kwamen zondagavond omstreeks 18.30 uur zwemmers in problemen.Ondanks de grote inzet van hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter die bij beide incidenten ter plaatse kwam, waren er in totaal drie slachtoffers te betreuren.Lees meer: https://www.de-scheveninger.nl/2019/07/21/drenkeling-uit-water-gehaald-bij-zuiderstrand/

Geplaatst door De Scheveninger op Zondag 21 juli 2019

Deel dit bericht via: