Parkeergebieden Duindorp en Scheveningen worden samengevoegd

2631
0

De vergunningsgebieden Duindorp en de kuststrook van Scheveningen worden samengevoegd, alsmede de Nieboerweg. Een motie hiertoe van Hart voor Den Haag, CU/SGP en VVD werd donderdag breed aangenomen in de gemeenteraad.

Raadslid Jelle Meinesz “Dit is een mooi resultaat! Eén vergunningsgebied voor Scheveningen is een gekoesterde wens van ruim 2700 mensen die twee jaar geleden een petitie hebben ondertekend. Bewoners in het stadsdeel Scheveningen worden op kosten gejaagd door de wirwar van parkeerzones”, aldus raadslid Jelle Meinesz van Hart voor Den Haag/ Groep de Mos.

Pieter Grinwis van CU/SGP valt bij: “Duindorpers klagen al jaren over de beperkte parkeermogelijkheden in en om de wijk, en terecht. En met die ORAC’s zijn de problemen alleen maar groter geworden. Ik heb al verschillende keren bij het stadsbestuur erop aangedrongen om de Nieboerweg toe te voegen aan het vergunningsgebied Duindorp, en deze signalen serieus te nemen. Hopelijk biedt deze motie het laatste beslissende zetje.” Ook Det Regts van de VVD is content: “Prachtig dat Duindorp nu toch uitbreiding vergunningsgebied parkeren krijgt!”

Bewoners van het Scheveningse Geuzenkwartier en de Vissenbuurt, alsmede de initiatiefnemers van de petitie voor één vergunningsgebied in het stadsdeel Scheveningen, zijn minder te spreken over het nieuwe gebied. “Het is fijn dat de kuststrook nu één gebied wordt, dat is een begin. Maar daar horen het Geuzenkwartier en de Vissenbuurt nog steeds niet bij. Dit terwijl deze wijken officieel bij het Havenkwartier horen. Waarom blijven deze wijken apart om telkens weer ergens anders ingedeeld te worden naar de grillen van de gemeente? Voor de bewoners daar blijven de kosten maar oplopen. Daarnaast hebben ze in het Geuzenkwartier ook de nodige parkeerproblemen en komen er binnenkort ORAC’s aan. Deze wijken blijven op nu een ondergeschoven kind. Het had fijn geweest als de motie naast Duindorp ook het Geuzenkwartier en de Vissenbuurt erbij had betrokken.”

Deel dit bericht via: