Gemeenteraad stemt definitief in met uitbreidingsplannen Madurodam

1080
0

Donderdag heeft de gemeenteraad definitief ingestemd met de uitbreidingsplannen van Madurodam. In de vorige collegeperiode kreeg Madurodam al groen licht voor hun uitbreidingsplannen, nu stond de uitwerking van deze plannen in het bestemmingsplan ter discussie.

“Over Madurodam hebben we veel en lang gesproken”, zei wethouder Boudewijn Revis. Hij noemde de keuze van het college uit 2017 om Madurodam toestemming te geven voor uitbreiding een goede ontwikkeling. “Den Haag en Madurodam horen bij elkaar.” Daar waren andere raadsleden, zoals onder meer Dennis Groenewold (D66) en Arjen Dubbelaar (Hart voor Den Haag) het roerend mee eens.

Tijdens de vergadering werden een aantal aanvullende moties ingediend, waarvan twee moties ook daadwerkelijk werden aangenomen. Zo wil de raad onder meer dat het huidige park meer gaat inzetten op verduurzaming.

Uiteindelijk werd het bestemmingsplan met 35 stemmen voor en zes stemmen tegen aangenomen. De Haagse Stadspartij, de Partij voor de Dieren en de SP stemden tegen het bestemmingsplan. Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij gaf als reden voor het niet instemmen met het bestemmingsplan dat het plan volgens hem nog steeds te weinig groencompensatie biedt.

Deel dit bericht via: