De wederopstanding van De Pier

1373
0

Het is vandaag, donderdag 18 juli, op de kop af precies vier jaar geleden dat de Pier op Scheveningen werd heropend. Met een nieuw concept bruist De Pier weer als vanouds en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Het was in het najaar van 2013 dat De Pier werd gesloten omdat de brandveiligheid in geding was. Dat ging niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk was het ondernemer Aad Rog was de laatste die de Pier verliet met een aantal spullen uit zijn pannenkoekenrestaurant.

Een klein jaar later stond de Pier weer in de schijnwerpers. Een groep demonstranten van vrijplaats De Vloek hadden het iconische bouwwerk gekraakt. Zij probeerde met hun actie de gemeente te bewegen om De Vloek aan de Hellingweg niet te slopen. De ME moest in actie komen om de demonstranten van de Pier te verwijderen.

Op zaterdag 18 juli 2015 werd de Pier weer officieel heropend. In eerste instantie was alleen het bovendek, het pannenkoekenrestaurant, de toren en bijbehorende Bungy Jump geopend. Een paar maanden later ging ook het vernieuwde benedendek open en maakte de bezoekers kennis met het vernieuwde concept van De Pier. Hierop volgde ook nog de komst van spectaculaire attracties zoals de zipline en het reuzenrad. De Pier is hiermee weer één van de grote publiekstrekkers in de regio.

Deel dit bericht via: