Tv-uitzending over Duindorp maakt veel los

7226
0
Screenshot uit het programma 'Opstandelingen'.

De uitzending over Duindorp van het programma Opstandelingen woensdagavond op NPO2 heeft veel losgemaakt. In de aflevering ‘Duindorp voor Duindorpers’ belicht Sophie Hildbrand diverse aspecten van het ‘Galliërs-dorp’ Duindorp, die vecht tegen de invasie van de ‘Romeinen’. De reportage geeft een beeld van Duindorp en gaat met name dieper in op de huidige woningmarkt en welke gevolgen dat in Duindorp heeft.

Inmiddels heeft Hart voor Den Haag/ Groep de Mos schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van de uitzending. Volgens fractievoorzitter Arjen Dubbelaar zijn er in heel Nederland verschillende vormen van voorrangsregelingen op basis van lokale binding. Dat betekent dat woningzoekenden die al in een dorp wonen voorrang hebben op woningzoekenden, die nog niet in het dorp wonen. “Om te zorgen dat Scheveningen en Duindorp hun eigen identiteit behouden willen wij dat Scheveningers en Duindorpers bij het toekennen van huurhuizen voorrang gaan krijgen”, aldus Dubbelaar.

Daarnaast is Dubbelaar chagrijnig over de uitspraken in de uitzending door de directeur Wonen van Vestia. Zo bevestigd de directie van Vestia het schimmelprobleem in bijvoorbeeld huizen aan de Pluvierstraat. “Dan reken ik erop dat het snel aangepakt gaat worden! Hier wil ik opheldering over.”

Deel dit bericht via: