Nieuwste muurschildering afgerond in de Marcelisstraat

2288
0
Foto: Dick Teske

De nieuwste muurschildering op Scheveningen is af. ‘Ze benne der weer’ is de titel van het werk van kunstenares Sandra Thie en laat heel toepasselijk een stel haringhappers zien. Het kunstwerk is geschilderd op een muur in de Marcelisstraat, praktisch naast de viswinkel van Ben de Lange. De geschilderde haringhappers worden dan ook regelmatig vergezeld door echte haringhappers.

De muurschildering is een initiatief van Wijkoverleg Scheveningen-dorp (WOS). Eerder was het schilder Kees van der Vlies die meerdere muurschilderingen in Scheveningen-dorp maakte dankzij de WOS, maar vanwege gezondheidsredenen kan hij het penseel voor deze grote buitenwerken niet meer oppakken. De WOS zocht en vond een goede vervanger in kunstschilder Sandra Thie. Zij specialiseert zich in portretten en het is dan ook niet verrassend dat het dit keer personen zijn die centraal staan in plaats van een zee- of strandgezicht.

Sandra is drie weken bezig geweest met de muurschildering en kreeg al veel complimenten voor haar werk. De muurschildering zal op een later moment nog een officiële feestelijke onthulling krijgen, die valt samen met de opening van het opgeknapte ‘Marcelis-driehoekje’ aan de Jurriaan Kokstraat.

Deel dit bericht via: